Navštíveno 7823x

Tož, dovolte, abychom se představili, aneb já a můj Golf. Je to sociálka 1.4, koupen před dvěma lety jako zachovalej kousek dotaženej z Reichu a vlastněnej nějakou šílenou maminou s miminem (důkaz na první fotce - viz. zadní vrata :-) ). Za ty dva roky, co ho mám, si ušel poměrně slušnej kus cesty, i když to na něm na první pohled není vidět, příznivci laminátů a megakřídel by měli přestat číst, tohle není téma pro ně...nechal jsem v tom dost času a peněz, a spíš než o tuning se jedná o renovaci spojenou s mírnými úpravami, dělám si to auto pro sebe tak, aby se mi líbilo, a mám rád čistý německý styl.
Tož, tolik na úvod, a pojďme do něj....

31.07.2009, 17:27 |
PlusOne | Upraveno: 2009-07-31 17:28:19
Nakoupili jsme nějaké ty pičovinky...na autě se mi nelíbí oranžová, a zadním světlem stejně teklo. A když jedno, tak všechny...

Na netu jsem sehnal kola, která se mi líbila, u nás jsem auto na stejných ještě neviděl.

Dobili jsme baterku - nakonec jsem ale stejně dával novou...

Pak se to na něj všechno navěšelo, a hurá domů. Auto stálo do té doby ve stodole u jednoho velmi dobrého známého a šikovného lakýrníka v jedné osobě. Součástí jeho péče byla příprava na zimu, konzervace teflonem, vosk do dutin, a nově udělanej spodek

Přes zimu se vyzuly letní kola, a poslaly se na pískování a novej lak

Takhle pak vypadal asi týden, než se mi podařilo trefit pravou stranou auta obrubník, zrušit dvě gumy, a kopnout jedno kolo.

Maska bez znaku a GTI lízátko

Hír noch ajnmál

Soukromé malé jubileum :-)

Pak menší úprava kol, přes druhou zimu malinké opravy, tmel, a "proužek"...

Rok 2009:
Nalakované nárazníky, boční lišty, maska bez znaku do barvy auta

Pak konečně přezuto na letní....

A dáreček do airboxu :-)

Kola šla na přetočení středové díry, anžto pro náboj byla moc velká, pro středicí kroužek zase moc malá, a mezitím dorazil podvozek VMaxx.

Tady už je všechno, jak má být.

A pár rádobyuměleckých...

A jedna s majitelem :-D

Ještě v rychlosti shrnutí:
2007
- olej, rozvody, nová vodní pumpa
- nové ALU, na plechy nové zimní gumy Barum Polaris 2
- čiré přední trio, boční blikny, zadní lampy DEPO - crystaly
- renovace laku a jeho konzervace teflonem, ošetření podvozku, vosk do dutin, oprava dvou drobných flíčků. Nepoznáte, kde, není to vidět ani když vám to ukážu.
2008
- maska bez znaku
- GTI lízátko
- opět výměna oleje
- nové letní gumy (2xToyo, 2xYokohama), renovace ALU po ráně(pískování, komaxit), nová geometrie
- výměna ABS čidel na předních kolech, nové těhlice a ložiska
2009
- nárazníky, maska a lišty do laku, maska zezadu ošetřená voskem, taktéž vyvařeno a následně olakováno jedno místo na pravém prahu
- komplet brzdy - přední kotouče Zimmermann, destičky Ferodo Target, zadní obložení taktéž Ferodo
- nová spojka VALEO
- svíčky NGK
- vložka GREEN v origo airboxu
- výměna zadních ložisek - SKF
- sportovní podvozek VMaxx 55/35
- vyměněný lucas
- středová díra na ALU přetočená pro správné středicí kroužky, kola převážena, udělaná geometrie
- do třetice všeho dobrého - výměna oleje. Jezdíme na Texaco 10W40...
- výměna těsnění pod hlavou (Victor Reinz) a pod víkem (taktéž Victor Reinz), znovu vodní pumpa a rozvody - v r.2007 mi tvrdili, že řemen byl vyměněn, ale nebyl, vytahal se, a skočilo mi to o zoubek, následkem čehož odešlo i ložisko na vodní pumpě....
Plány do budoucna - hm. Toť otázka. Pokud se mi podaří sehnat 15" kola v nějakém zajímavém designu (velká a široká se mému dědečkovi špatně roztáčejí), rád bych ho obul na něco zajímavějšího - Schmidt Modern Line nebo WRD Mesh by se mi líbily....a napřesrok vyměním VMaxx za nějaký se zvučnějším jménem, H&R nebo KONI. Uvidíme, jak se osvědčí, chtěl jsem vyzkoušet, jak se mi bude s nižším autem jezdit, zatím jsem z toho nadšený, ale uvidíme. Auto má najeto poctivých 230.000, a ještě chvíli by, při správné údržbě, vydržet snad mohlo :-)
Tak nám držte palce...
tomuto říkám užitečný tuning, hodně lidí místo aby udělalo co ty tak na auto nakupujou nálepky a megakřídla :) za mě palec nahoru
já bych právě řekl, že to není tuning, ale v 90% údržba, která se má provádět u každého auta :-)
Jinak samo že za 1
začlo se mi to líbit, až to šlo dolu, tak to má být :-) máš to pěkný ;-)

31.07.2009, 21:13 |
maxov chceš 2 parabolova světla co se davala na gti ? zustali me doma co sem nahodil černou čirou

31.07.2009, 21:59 |
Rudi já v tom nevidim takřka žádnej rozdíl oproti sérii, takže za mě prostě normál zachovalej golf

31.07.2009, 22:06 |
Kesam Jako Rudi
pink flojd :) ale jinak skoro jako rudi
Rudi:
Jo, v podstatě jo :-)
Maxov:
Díky, nechci. Na VWC tvůj topic sleduju bedlivě, neboj :-)
NP:
Přesně tak :-) Se všema "výhodama", co z toho vyplývají. Hlavní je barva. Ale jinak skoro jako Rudi :-)
Všem ostatním díky za vesměs kladné ohlasy. Nepokouším se doslova o tuning, ostatně to avizuju hned v prvním příspěvku, ale nepřišel jsem na vhodnější sekci, kam to dát.
na golfy jsem celkem alergickej,ale tento se mi zamlouva,nic prehnanyho,kola hezky,za me dobry.
pouvažuj o předních světlech z GIII GT/GTI jsou hezčí, než tyhles jednou velkou parabolou

Méně, někdy znamená více. Mě se to líbí, je to supr
vcelku fešák...mě osobně se teda nelíbí ta barva alá pink floyd ale jinak v cajku kára :-)
jako Kesam :-) ale pekny:-)
hezkej golfík kde takovího uvidíte miluju decent

19.08.2009, 08:38 |
Veva trojka je prostě trojka a navíc, když je takhle udržovaná, pěkný ;-)

19.08.2009, 09:41 |
Lefi maxov: co znamená ta nálepka???